Dag 14 : Saint-Thierry - Rilly-la-Montagne
26 augustus 2025 - Rilly-la-Montagne, Frankrijk
Vandaag was een belangrijke dag : kan ik pijnvrij wandelen of niet ?
We begonnen onder een eerder onzeker zonnetje.
Na een laatste blik op Saint-Thierry doken we al snel de velden in.
Eens de snelweg over ging het richting Reims langs het kanaal.
Net voordat ik de stad binnenkwam was er nog de mogelijkheid om wat af te koelen. (Als je draait aan de hendel aan de bovenzijde komt er helder, fris water uit.)
Even heb ik stilgestaan bij deze stuntman die de ramen ging wassen.
Na dik 2 uur kwam ik aan bij de Kathedraal van Reims.
Dit zonder enige pijn ! Missie geslaagd dus.
De volgende missie was het regelen van de volgende slaapplaatsen. Ook dat is gelukt : tot donderdag ben ik op mijn gemak.
Tegenover de kathedraal staat een beeld van Jeanne D´Arc.
Na de middag had ik nog 2 opdrachten : boodschappen doen en ongeveer 13 km overbruggen naar de volgende slaapplaats. Ik had geluk : de winkels lagen ongeveer halverwege de namiddagtocht.
Eerst naar Decathlon noor compressiekousen (schijnt goed te zijn tegen Shin Spints), daarna eten inslaan in de Carrefour.
Buiten Reims was het gauw terug duidelijk dat ik midden de champagnestreek zit. Iedereen die wat grond heeft zet er druivenstokken op en noemt zichzelf een champagnehuis.
Het is de eerste keer dat ik hier kom, vergeef mij mijn verwondering.
Overal is het een drukte van jewelste : de druivenoogst (vendages) is volop aan de gang.
Tegen zessen kwam ik toe bij mijn airBnB voor deze avond.
Dagafstand : 25 km
slaapplaats : Woning in Rilly-la-Montagne (airbnb)
1 Rue du Pavé, Rilly-la-Montagne, Grand Est 51500, Frankrijk

Leuk dat we via deze weg mee kunnen op je avontuur.
Ondertussen heb je de kaap van 300km afgelegde weg overschreden. Bravo.
Op papier zijn het er ergens 2250, maar dat is zonder verkeerd lopen, van en naar de slaapplaats stappen,....
Ik vermoed dat ik ergens tussen de 2500 en 3000 zal hebben als ik in Santiago ben.
Heel leuk om al uw verhalen te lezen met de nodige foto’s erbij ..
Je hebt dan toch een glaasje champagne gedronken eh ?? 😉🍾