Dag 17 : Montmort-Lucy - Broyes
29 augustus 2025 - Sézanne, Frankrijk
Deze morgen was de zon erbij, maar volgens het weerbericht zou er rond de middag regen bijkomen 😞.
De etappe was ook speciaal : de eerstvolgende overnachtingsplaats langs het pad is Sézanne, een wandeling van 33 km! Naar mijn smaak iets te veel van het goede.
Daarom had ik voor een alternatief gekozen : Broyes, slechts 26 km ver.
Nadeel van het plan : Broyes ligt behoorlijk ver van het pad, en de laatste 8 km zou via onbekende paden verlopen. In het verleden hadden die onbekende paden niet veel problemen opgeleverd, het leek mij een gokje waard.
Om 7h30 vertrok ik op pad, het beloofde een pittige dag te worden.
Al tijdens de eerste stappen voelde de rechtervoet niet super aan. De blaren speelden mij parten. Meer of minder wandelwol, niets leek te helpen. Ik vreesde al het moment dat ik mijn schoenen zou kunnen uittrekken.
Ondanks de ambetante voeten ging het vrij goed vooruit, onder andere langs een kaarsrechte veldweg van wel 8 km lang.
Natuurlijk werden we terug getrakteerd op een mooi panorama.
Ik kon zelfs 2 reeën spotten. (Maar niet fotograferen 😞)
Rond 11 uur kwam een eerste kleine lading water naar beneden. De poncho deed zijn werk.
Na regen komt zonneschijn, ook in Frankrijk
Een deel van de route liep over een oude spoorwegbedding. Het straatnaambord 'LA GARE' en het oude stationsgebouw zijn de enig nog zichtbare restanten.
Ondertussen was ik aan het deel 'onbekende paden' gekomen. Hier liep het wat minder vlot. Een eerste bospad bleek niet toegankelijk en wat later een 2de ook niet. Om het geheel af te maken gingen de hemelsluizen nogmaals open, en nu serieus.
De 'ommetour' leverde wel een aantal verrassend beelden op.
In het dorpje Mondement-Montgivroux staat een indrukwekkend gedenkteken voor de gesneuvelden van de eerste slag een de Marne in 1914.
En...., ik kon een eerste reetje fotograferen!
Ik vermoed dat het dier mij niet hoorde naderen door de regen. Voor wat regen niet al goed kan zijn.
Na veel omwegen kwamen ik rond 14h30 aan in Broyes met 31 km!! op de teller 😞.
Besluit : ik had beter het pad van de Camino gevolgd tot in Sézanne.
Dagafstand: 31 km
En de voeten : het viel al bij al mee, geen extra blaren ! Wel benieuwd wat morgen het gevoel zal zijn bij de eerste stappen.
slaapplaats : appartement (booking)
2 Rue des Capucines, 51120 Broyes, Frankrijk

Soft spot' pleister:
Knip een gat in een normale pleister ter grootte van de blaar, plak deze over de blaar, en bedek het gat met een tweede pleister.
Telkens een gat uit knippen uit pleister om zo een beschermlaag te maken.
Succes morgen
ook kijken of er in de natuur nog verrassingen opduiken