Dag 20 : Vaillant-Saint-Georges - Troyes

1 september 2025 - Troyes, Frankrijk

Vandaag trapte ik af onder een dreigende hemel. Volgens de voorspellingen zou het echter droog moeten blijven, ik hoop dat ze het vandaag bij het rechte eind hebben.

1000017512

Net zoals gisteren ben ik vertrokken op sandalen, in de middeleeuwen deden ze het ook op die manier 🤣.

In theorie was het simpel vandaag : volg het kanaal tot in de volgende stad en zoek je hotel. In principe een 'saaie' dag : links van het pad water, rechts bomen en nu en dan eens een fietser, loper of wandelaar.

1000017513

1000017514

Bij gebrek aan afwisseling ben ik mij gaan toeleggen op het fotograferen van reigers. Niet super succesvol, toch krijg je het beste plaatje te zien.

1000017521

Onderweg kon ik een Muskusrat en een Ijsvogel spotten. (Ze waren beiden te snel voor een foto 😞)

Acht kilometer voor de eindstreep leek er een eind te komen aan het kanaal.

1000017532

Even later bleek dat het kanaal vroeger toch doorliep. Een lege sluis is hiervan de stille getuige.

1000017534

Wat verder ligt een gerestaureerde 'pont canal' over de Seine. Een 'pont canal' is een brug die een kanaal bevat zodat de boten op het kanaal probleemloos kunnen doorvaren en zo de hindernis kunnen overbruggen. Een knap staaltje vakwerk uit het jaar 1846!

1000017536

In het midden van het lege 'pont canal' ligt nu een fiets- en wandelpad.

1000017535

Drie kilometer voor het einde voelde in plotseling een 'hete' plek onder mijn linkervoet, een beginnende blaar !😬

Dit wilde ik eigenlijk niet meemaken! Ik heb de sandalen ingewisseld voor schoenen en wandelwol en ben zo verder gestapt. Ik ben benieuwd wat dit morgen gaat geven.

Het pad liep natuurlijk langs de kathedraal, ik ben even binnengesleept.

1000017540

1000017541

Meer foto's zie je in de fotorubriek.

Op weg naar het hotel passeerde in nog een aantal sfeervolle plaatsen en mooie gebouwen.

1000017547

1000017551

1000017552

1000017553

Het was terug een leuke wandeldag met, jammer genoeg, een valse noot op het einde.

Dagafstand : 27 km

1000017558

slaapplaats : B&b hotel troyes centre
51 Bd du 14 Juillet, 10000 Troyes, Frankrijk

1. Stephan:
    1 september 2025
    Tof dat je iedere dag zo een mooi verslag maakt👍
  2. Pascale:
    1 september 2025
    Voetjes goed blijven verzorgen! Toch weer een flink aantal km gewandeld!
  3. Cindy:
    1 september 2025
    De weergoden stonden aan uw kant vandaag.
    Mooie blauwe lucht. Jammer dat er tetug een blaar de kop opsteekt. Zal wel pijnlijke plaats zijn. Verzorg de voeten. Benieuwd waar je ons morgen naar toe brengt. Mooie foto's.
  4. Sophie:
    1 september 2025
    Dag Joost heel veel kracht en energie om je mooie tocht.
    Grt sophie
  5. Joost V.:
  6. Vero:
    Joost,
    We genieten elke keer van uw mooie verslagen… en de foto’s erbij geven een duidelijk beeld aan het verhaal.
    Chapeau wat je na tot nu toe al bereikt hebt .. zelfs met de blaren .. sterk !!
    Doe zo verder .. en we blijven U volgen. 💪
  7. Joost V.:
    1 september 2025
    Ik doe mijn best, mijn voeten hopelijk .....
  8. Isabel Werbrouck:
    2 september 2025
    Courage Joost! Heel leuk om je verhaal te kunnen volgen. Geniet van je tocht en alle ervaringen en mensen die op je pad langskomen!
  9. Joost V.:
    2 september 2025