Dag 22 : Bouilly - Les Chaillots
3 september 2025 - Bouilly, Frankrijk
Vandaag was het beetje alles of niets : sandalen waren vandaag geen optie. ik moest terug mijn gewone wandelschoenen aantrekken en de vraag was hoe de voeten hierop gingen reageren 🤞.
Eerst was er nog een ander katje te geselen : door slechte afspraken zat ik blijkbaar opgesloten in de woning waar ik verbleef. Gelukkig kon ik naar buiten via een raam om zo de sleutel op te pikken die in een sleutelkastje zit.
Daarna was het tijd om te vertrekken. Onder een zeer donkere hemel begon ik te stappen. De voorspellingen beloofden terug een droge dag.
Buiten het dorp stond het verkeersbord onderste boven. Dit is niet de eerste keer dat ik dit zie. Iemand enig idee wat de betekenis/bedoeling hiervan is ?
Daarna ging het direct vrij steil omhoog door de bossen.
Waarna een nog steilere afdaling volgde.
De voeten en schoenen werden direct serieus op de rooster gelegd. Voorlopig voelde alles goed aan.
Daarna volgde een flink stuk door de bossen, iedere 10m kwam ik minstens één fel oranje naaktslak tegen.
De rest van de dag was een afwisseling van velden, mooie panorama's en bossen.
In Sommeval kon ik voor de pauze gebruik maken van een mooi uitgeruste gemeentelijke gîte voor de pelgrims.
Onderweg kwam ik ook een jagershut tegen.
Op het einde kwam ik nog wat 'vreemde vogels' tegen.
Na aankomst bleken de voeten nog heel en was er geen bijkomende schade op te merken 😌.
Dagafstand : 22 km
slaapplaats : Chambre d'hôtes La Chaillotiere
Les Chaillots, 10130 Ervy-le-Châtel, Frankrijk

Mooie stapdag trouwens!
we zijn terug wat slimmer.
Wat betekent de omgekeerde borden?
Symbolisch protest:
Het omgekeerde van het bord is een symbool voor het "omgekeerde" of "verkeerde" landbouwbeleid dat de boeren ervaren.
Uiten van ongenoegen:
De actie dient om hun ontevredenheid en frustratie over de gang van zaken in de landbouw en het overheidsbeleid kenbaar te maken.
Vandaag zal het met regen te doen zijn denk ik
maar na regen komt zo…………
Groetjes