Dag 28 : Mhers - Champlemy

9 september 2025 - Champlemy, Frankrijk

Vandaag voelde aan als een snipperdag. Officieel stonden (maar) 16 km op het programma, bijna de moeite niet om de wandelschoenen aan te trekken.

Ik sliep een kleine 4 km van de route. Normaal gezien zou de gastheer mij terugvoeren tot aan de route, maar ik heb hiervoor bedankt. Op die manier kom ik toch aan 20 km voor vandaag.

1000018165

Het begon in elk geval zeer zonnig met een smetteloze hemel.

1000018203

Zoals bijna elke dag liep ik over wegen, langs velden en waren er machtige panorama's in overvloed.

1000018170

1000018176

1000018188

Net voor de middag passeerde ik een 'lavoir', dit is een overdekte wasplaats.

1000018174

Quasi ieder dorp heeft dit, en vaak staan er wegwijzers naar toe. Ik vrees dat ze hun functie wat verloren zijn nu iedereen stromend water in huis heeft.

Deze middag had ik het geluk te kunnen pauzeren in de stad Varsy.

1000018179

Eerst naar de bakker om een 'tradition' (= een bepaald soort stokbrood), samen met Boursin is dit een heerlijk middagmaal.

Vandaag kon er zelfs een extraatje van af.

1000018181

Een heerlijke tiramisu, mooi verpakt in een schoon dozeke.

1000018185

Om het af te maken bezocht ik ook nog een terras 🥤.

Rond 3 uur kwam ik 2 Franse pelgrims tegen op teenslippers (wegens blaren). Samen legden we de laatste kilometers af. Zij hadden er dan nog 11 extra te gaan 🥴🥴.

Dagafstand : 20 km

1000018202

Slaapplaats : www.champlemy.com
35 Grande Rue, 58210 Champlemy, Frankrijk

1. Nathalie:
    9 september 2025
    Altijd fijn om rond de middag in een dorpje of stadje te passeren met een bakkerij die open is…! En dat je groot gelijk hebt om je extra te verwennen met een dessertje en een drankje als de mogelijkheid zich aandient!
  2. Veerle:
    9 september 2025
    Blijkbaar ben je toch al een beetje verslaafd aan het wandelen... als 16km de moeite niet is om wandelschoenen aan te trekken ;) Inderdaad, prachtige uitzichten, zo rustgevend.
  3. Wim Vandeverre:
    Goed bezig Joost!
    Leuk om dagelijks je "post" te lezen.
  4. Joost V.:
    10 september 2025
    Ik begin straks aan de volgende editie.
  5. Marleen Kempenaers:
    10 september 2025
    Dag Joost, ik ben aangekomen in Champlemy, picknicken op het bankje aan de kerk, wachten op Yannick en vriendin die mij naar het station van Nevers doen.
    Mijn Camino zit erop voor dit jaar 😪.
    Fijn dat ik jou onderweg tegen kwam, het samen gaan eten is idd leuker dan alleen.
    Jou blog zal ik met interesse volgen als voorbereiding voor volgend jaar. Doe dat nog goed en hopelijk doen de voeten niet te moeilijk meer.
    Buen Camino!
  6. Joost V.:
    Dag Marleen,
    dank voor het fijne gezelschap en de, telkens weer, verrassende en onverwachte ontmoetingen.
    Fijne terugreis en ik hoop dat je volgend jaar een volgend stuk van de Camino kan aansnijden.
    Buen Camino!