Dag 73 : Religios - Valverde de la Virgin
15 september 2026 - La Virgen del Camino, Spanje
Ik had deze nacht de hele slaapzaal voor mij alleen, ik kon dus lekker uitslapen. Tegen 8 uur was ik er klaar voor. De zon was al van de partij aan een blauwe hemel, 14 °C warm. Het zou wel eens weer een hete dag kunnen worden.
Ik vermoed dat het de laatste dag op de Mesita is. Nog 1 keer genieten van de wijdse uitzichten en de eindeloos rechte wegen. Vandaag echter met minder schaduw dan gisteren.
Gezien ik pas laat vertrokken ben kijk ik in het eerste dorp voor het ontbijt. In de bar staat een enorme hoeveelheid afwas klaar om verwerkt te worden, het is duidelijk dat het merendeel van de pelgrims het ontbijt al achter de kiezen heeft.
Om 11uur is het tijd voor een pauze in Acahueja, ik vind er echter geen bar 😞. Gelukkig kan ik mij behelpen met een restje citroencake, water en een bankje in de schaduw.
Het volgende doel is Leon, de laatste grote stad voor Santiago. Zoals steeds is de weg om in de stad te raken weinig aangenaam.
Juist voor de stad is er nog een klein heuveltje vanwaar ik een mooi zicht krijg.
Daarna de stad in : het toeristische deel is vrij compact. De kathedraal is betalend, dus deze zie ik enkel van de buitenkant.
Wat verderop is er een andere kerk waar ik wel binnen kan.
Als ik mij niet vergis passeer ik bij het buitengaan van de stad langs een gebouw van de beroemde architect Gaudi.
Steden zijn voor de wandelaar weinig aantrekkelijk, vandaag hebben ze wel een groot pluspunt : schaduw. Op een dag als vandaag is dit goud waard.
Eens buiten de stad is het nog een dik uur stappen naar de slaapplaats. Tegen 16h45 ben ik ter plaatse.
Dagafstand : 37 km
Slaapplaats : Albergue de la casa del camino
Greta:15 september 2026Goed bezig, dat blijft vooruit gaan als een speer. Ongelooflijk wat je al achter de kiezen hebt.
Stephan:15 september 2026Weer een mooi verhaal. Volgende uitdaging een boek schrijven😃
Isabel:15 september 2026Goe bezig. Het eindpunt komt in zicht. Prachtige verhalen.
Andreas:15 september 2026Nog 300 km. Heel sterk! De laatste dagen breken aan. Maar mocht je je bedenken kan je altijd nog altijd omkeren Joost 😜
Magda:15 september 2026Wat ga je snel, nog 330 km op de teller... Santiago komt dichter en dichter, het ga je lukken en bravo voor al de stappen die je al gestapt hebt 🥾🥾 en dank voor de mooie foto's en verhalen ...tot wat later❤️🌻
Ghislain:16 september 2026Joost je hebt verlof ingeschreven tot bijna half november. We vroegen ons gisteren af of het ook je bedoeling is om te voet terug te keren 🤣!
Gaëtaan:16 september 2026Rustig Joost, je gaat veels te snel :D
Patricia:16 september 2026Je blijft maar gaan Joost. Top prestatie!
Cindy:16 september 2026Wouw , goed bezig, Joost. Eens je het eindpunt gehaald hebt zal ik je verhalen en mooie foto's missen. Jij ziet dingen dat wij met de wagen nooit zouden zien of opletten.