Dag 74 : Valverde de la Virgin - Murias de Rechivaldo
16 september 2026 - Astorga, Spanje
Vandaag ben ik een van de eerste om te vertrekken. Klokslag 7h15 ben ik klaar, buiten is het 13°C. Volgens de voorspellingen zal het niet warmer worden dan 20°C
De route loopt de hele voormiddag langs een grote baan waar auto's en vrachtwagens voorbij denderen. Echt goed voor de gezondheid zal deze wandeling wel niet zijn.
In theorie zit ik niet meer op de Mesita, maar dit heeft er nog zeer veel van mee : een zeer lange rechte weg.
Vanaf Hospital de Orbigo gaat het beter.
De route verlaat de grote weg en ik kom in een heuvelachtige streek terecht die veel groener is.
In de verte zie ik bergen, deze staan morgen op het menu.
In de afdaling richting Astorga komt plotseling een verrassing te voorschijn : La Casa de los Dioses (het huis van de goden). Dit is een, blijkbaar, beroemde rustplaats op de Camino Frances. Je kan er naast rust, ook drank en voedsel krijgen op basis van donitivo. Dit wil zeggen dat je betaalt naar je mogelijkheden.
In Astorga zelf hebben ze een prachtige kathedraal, ingang is echter betalend, dus sla ik deze over.
Wat verder zie ik een moderne kerk.
Jammer genoeg raak ik er niet binnen 😞.
Tegen 16h45 zit de wandeldag erop.
Dagafstand : 44 km
Slaapplaats : Albergue Las Aguedas

Langs de weg is er in quasi ieder dorpje wel een bar te vinden waar je kunt ontbijten of ´s middags wat kunt eten. Mijn favoriet ´s middags is een stuk tortilla.
´s avonds eet ik meestal mee met het gezamelijk diner die de albergue doet .
Deze avond (17/9/26) slaap ik op 225 km van Santiago.