Dag 9 : Seraucourt-le-Grand - Tergnier
21 augustus 2025 - Tergnier, Frankrijk
Vandaag was het een eerder korte etappe, ik kon het mij permitteren om wat langer te slapen. Om 9h00 trok ik op pad.
Er waren heel wat nieuwe types wegwijzers te bewonderen :
De (actueel) meest gebruikte is deze van de grote routepaden.
Er is zelfs een bordje voor een picknick plaats opgedoken :
Vandaag waren er vrij veel (3!) picknick plaatsen.
De prijs voor de beste gaat naar deze.
Saint Quentin is een kruispunt van pelgrimwegen. Je hebt de wegen naar Compostella, maar ook de verbinding Londen-Canterburry-Rome.
Het valt op dat er meer, en beter accomodatie (in de ruime zin van het woord), is dan een paar dagen geleden.
Het 2de deel van de dag liep hoe kan het ook anders, terug langs het Canal de Saint-Quentin. Ik had geluk, er was zelfs een boot te zien.
Wat verderop botste ik op een Nederlands gezin dat op fietsvakantie is : een elektrische bakfiets en een gewone elektrische fiets met aanhangwagen en hup, 3 weken op vakantie.
Deze avond slaap ik in het parochiaal centrum/kerk van Tergnier.
Ik heb er ook een eerste pelgrim ontmoet : Jeroen, hij stapt van Londen naar Rome (en misschien verder). We hebben deze avond samen wat pasta gekookt en heel wat ervaringen uitgewisseld (Vandaar dat het verslag wat aan de late kant is).
Dagafstand : 21 km
slaapplaats : pastorie Tergnier
Rue Victor Hugo, Tergnier
Marijke:21 augustus 2025Meer en meer in de sfeer van de pelgrimage. 👍
Nathalie:21 augustus 2025Tof dat je zelf je potje kan koken. Heb je een kookvuurtje mee in de rugzak? Of is er een keukentje in het parochiehuis?
Joost V.:22 augustus 2025Er was een keukentje.
Stephan:22 augustus 2025Was al bang gisteravond dat je verloren gelopen was met al die bordjes dat Heidi had weg genomen😄
Joost V.:22 augustus 2025🤣🤣
Magda:22 augustus 2025Ziet er een een prachtige trip uit met een mooie natuur om je heen en ook af en toe wat mensen die ook onderweg zijn naar ergens ...geniet van alles en tot wat later🌻 ik duim voor je👍
Joost V.:22 augustus 2025Merci Magda
Lieven Landuyt:22 augustus 2025Respect Joost !!